Projekt Edison

Elever med i national opfinderkonkurrence

Tre grupper fra 6. årgang var med i årets finale i Projekt Edison. Her dystede de sammen med resten af landet om, hvem der havde den bedste idé til 'værdifulde fællesskaber'.

Foto: Her der det wwwsygegruppen.dk, der pitcher deres idé til dommeren under finalen i Projekt Edison. Alle grupper skulle pitche deres idé tre gange til tre forskellige dommere.

6. årgang på Måløvhøj Skole har i år været med i et spændende undervisningforløb i idéudvikling og entreprenørskab, der hedder Projekt Edison. 

Temaet for årets iværksætterkonkurrence var ’værdifulde fællesskaber’, så eleverne skulle tænke ud af boksen og udvikle nye koncepter, der styrker fællesskaberne for socialt udsatte, sårbare børn og unge samt svage grupper i vores samfund.

Det var eleverne på Måløvhøj Skole så gode til, at de løb med hele tre ud af fem finalepladser, da der var lokalfinale i Ballerup Kommune i Projekt Edison. 

De tre grupper havde vidt forskellige idéer til nye fællesskaber. Lige fra app'en Handi Friends, der hjælper handicappede med at finde venner med samme handicap som dem selv, til et virtuelt fællesskab for syge børn via sygegruppen.dk. Der var også hjælp at hente for udsatte børn via onlinetesten mobbetesten.dk

Alle grupperne fik rigtig god feedback fra dommerne til finalen. Det var desværre ikke helt nok til at vinde konkurrencen, men det gør ikke så meget, for det var enormt lærerigt at være med til så stort et arrangement. 

Se videoen fra nationalfinalen i Projekt Edison i Fredericia her:

 

 

Se videoen fra lokalfinalen i Ballerup i Projekt Edison her:

 

 

Seneste nyheder